http://data.overheid.nl/

Data.overheid.nl is het open dataportaal van de Nederlandse overheid. Op dit portaal vindt u onder andere informatie over open overheidsdata en het landelijke register met verwijzingen naar bestaande open datasets. Het portaal richt zich op openbare overheidsinformatie.


http://www.appsvoornederland.nl/

Apps voor Nederland is een wedstrijd waarbij ontwikkelaars worden uitgedaagd met behulp van Open Data applicaties te ontwikkelen. De wedstrijd duurt vier maanden en zal vergezeld gaan van een aantal Open Data dagen waarop ontwikkelaars, ondernemers en data-eigenaren elkaar ontmoeten.


http://www.opencultuurdata.nl

Het is tijd om de krachten te bundelen rond open cultuur data. Door samen te werken kunnen we verder komen. Daarom nodigen we iedereen uit om mee te bouwen aan een Open Culture Commons. Erfgoedprofessionals, coders, cultuurliefhebbers, designer, developers, we hebben iedereen nodig! Samen organiseren we events, workshops en schrijven we over interessante projecten in het open cultuur data veld. Het initiatief is nog jong, dus de site is nog volop in ontwikkeling. Watch this space!

Twitter hashtag: #opencultuurdata

Openarchief op de website van opencultuurdata

Op 25 mei 2014 is de Open Cultuur Data API gelanceerd. Deze API biedt een infrastructuur om open cultuurdatasets van Nederlandse culturele instellingen te verzamelen, gezamenlijk doorzoekbaar te maken en hergebruik van deze gecombineerde datacollecties te ondersteunen.

Probeer de zoekmachine: http://search.opencultuurdata.nl/